Home Društvo Zverev na tapetu ATP

Zverev na tapetu ATP

0
Zverev na tapetu ATP


Olga Šaripova je krajem prošle godine iznela u javnost tvrdnje da je trpela batine, davljenje i uvrede od strane nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, a sada je ATP odlučio da se pozabavi navodima na teret jednog od svojih članova.

– Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje.

ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe.

Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj. Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način – obrazložio je izvršni direktor ATP Masimo Kalveli.

Zverev ima 24 godine, četvrti je na ATP listi, a pored finala jednog grend slema (US open 2020) najveći uspeh mu je zlatna medalja na Olimpijskim igrama ove godine.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here