ZORAN MAMIĆ, bivši trener Dinama, koji je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba iz Maksimira, putovao je iz Hrvatske u BiH, saznaje Telegram.

Tokom popodneva zabeležen je njegov izlazak iz zemlje na graničnom prelazu u Slavonskom Brodu.

Njegovi advokati osiguravaju da će se vratiti.
Mamić nije imao prepreka za putovanje, jer je, uprkos pravosnažnoj presudi, i dalje slobodan čovek koji čeka da ga sudija pozove na izdržavanje kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će morati da se odazove.

Nakon presude, rekao je da će izdržavati kaznu.
Vrhovni sud je prošle nedelje potvrdio nepravosnažnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića i bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam meseci zatvora.

Nakon presuda, Zoran Mamić je podneo ostavku na mesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL rekao da će izdržavati kaznu na koju je osuđen.

"Presuda nije bila konačna, ali otkako je postala pravosnažna, ističem da se i dalje ne osećam krivim, poštujem tu odluku i učiniću sve što moram. Sada sledi pravna borba i čekamo dalje odluke, kako oni odluče, tako će i biti ", rekao je Mamić za RTL i dodao:

"Analiziraću odlazak u zatvor sa porodicom i videću da li postoji mogućnost odlaganja jer imam jednogodišnje dete. U principu, spreman sam da to rešim što pre.
Uskoro opširnije....

Izvor: index.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име