Home Ekonomija Zlatara Majdanpek prodata firmi Karnak plus construction za 1,6 miliona evra

Zlatara Majdanpek prodata firmi Karnak plus construction za 1,6 miliona evra

0
Zlatara Majdanpek prodata firmi Karnak plus construction za 1,6 miliona evra

Zlatara Majdanpek prodata je kao pravno lice firmi Karnak plus construction za 185 miliona dinara, odnosno nešto manje od 1,6 miliona evra, objavio je N1.

Kako je saopštila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, prodat je pogon Zlatare Majdanpek, poslovni prostor u više gradova i stan u Beogradu.

Vlasnik firme Karnak plus construction je biznismen Dejan Popović.

To preduzeće, prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, zapošljava dvoje radnika, a prošlu godinu završilo je sa profitom od 15 miliona dinara. Poslovni prihodi prošle godine bili su 63 miliona dinara.

Preduzeće je osnovano 2012. godine, a registrovano za pretežnu delatnost „ostali nepomenuti specifični građevinski radovi“.

Privredni sud u Zaječaru doneo je u avgustu ove godine rešenje o prodaji Industrije za preradu Majdanpek u stečaju, čiju najznačajniju imovinu čini Zlatara Majdanpek.

Procenjena vrednost iznosila je 259,4 miliona dinara, a početna cena na javnom nadmetanju bila je 129,7 miliona dinara.https://92a3d289ca42b66afb8b79544afe7074.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Zlatara Majdanpek je u stečaju od aprila 2016. godine.

Do početka 2000. to preduzeće bilo je deo RTB Bor, a u njegovom sastavu su bile tri fabrike – Zlatara Majdanpek, Megaplast i Fabrika elektroproizvoda Donji Milanovac koje su zapošljavale više od dve hiljade radnika.

Autor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here