Kompanija Ziđin koper Srbija podnela je više od 100 krivičnih prijava protiv nepoznatih osoba zbog krađe imovine i apelovala da pravosuđe ubrza procesuiranje, ističući da je situacija sa krađom u oktobru postala više nego alarmantna.

U toku je procedura za najnoviju krivičnu prijavu zbog krađe dve tone sekundarnog bakra iz pogona drobljenja u Borskoj flotaciji, vrednog oko 1,7 miliona dinara, saopštila je danas ta kineska kompanija koja upravlja borskim rudnikom.

Svakodnevnim intervencijama prošle sedmice sprečena je krađa 488 kilograma bakarne šljake i 180 kilograma bakarnih odlivaka, vrednosti oko 800.000 dinara.

Na žalost, krađa dve tone sekundarnog bakra iz pogona drobljenja u Borskoj flotaciji, koja se dogodila 16. oktobra, nije sprečena. Na osnovu prijave o nestanku ove „robe“ kompanija priprema još jednu u nizu krivičnih prijava protiv NN lica, a dosad ih je podnela preko 100.

Napadi na imovinu kompanije Ziđin koper Srbija traju već dugo, a tokom oktobra nije prošao apsolutno nijedan dan, a da se zaposleni i službenici obezbeđenja nisu sreli „oči u oči“ sa lopovima. Ističe se da su službe obezbeđenja evidentirale ukupno 395 osoba koje su samo u toku prošle sedmice čak 38 puta ušle u krug kompanije. Ipak, samo četiri osobe predata su policiji i protiv njih će se voditi dalja istraga.

Autor: N.D.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.