Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je odluku o pritvoru u slučaju A. I. osumnjičenog da je obljubio dvanaestogodišnju devojčicu u Šapcu i ponovo mu odredio pritvor.

Pritvor mu je određen ponovo po tački 4, a koja se odnosi na uznemirenje javnosti.

A. I. (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela, a nedavno je pušten na slobodu.

Ovu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, te da je odnos javnosti prema navedenom slučaju „svakako izgubio na intenzitetu“. 

„Najpre je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje. Nadalje, u odluci stoji da usled protoka vremena po prirodi stvari taj pritvorski osnov slabi, zbog čega je neophodno dokumentovati aktuelnim izveštajem medija, što prvostepeni sud nije ocenio“, stoji u rešenju Apelacionog suda od januara ove godine.

 Okrivljeni je prvo negirao, a kod tužioca je priznao delo za koje se tereti.

Izvor: Blic

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.