Vikend u Šapcu obeležile su Šabačke konjičke svečanosti. Ova manifestacija predstavlja najveći događaj konjičkog sporta u Srbiji. Desete konjičke svečanosti održane su, pred brojnom publikom i zaljubljenicima u ove plemenite životinje, na dobro poznatom mestu i opravdale njihova očekivanja.

Gost gradonačelnika dr Aleksandra Pajića i gost manifestacije bio je princ Filip Karađorđević, sa suprugom Danicom i sinom Stefanom. Porodica Karađorđević prvi put je na konjičkim svečanostima. Princ Filip uručio je pehar pobedniku trke Memorijal Kralja Aleksandra koja je okupila najbolja trkačka grla iz naše zemlje i regiona. U razgovoru gradonačelnika i princa dogovorena je dalja saradnja, koja će biti za dobrobit svih Šapčana.

Near Poet je pobednik Memorijala Kralja Aleksandra. Posle jučerašnje nesreće, kada je Almin Alić ostao bez Zofanis Dilajta, koji je slomio nogu u Šabačkom derbiju, današnja pobeda je najbolja nagrada Pobednika je do cilja vodio Aleksa Šašić, dok trenerske zasluge pripadaju Bojanu Šendekoviću. Pehar je pobedniku predao princ Filip Karađorđević.

Drugo mesto zauzela je Miss Mazzie, Štale „Šendeković“ sa Rizvanom Sakićem u sedlu. Treća je bila Koln Konjičkog kluba „RS“, sa Sašom Glogovcem, a četvrti Spencers Son, Sakiba Hopovca, sa džokejom Goranom Mešetovićem.

Današnji dan Šabačkih konjičkih svečanosti, otvorila je trka JP Infrstruktura Šabac, trčana na 1.800 metara, za sva grala od tri godine i starija iz domaćeg odgoja. Prvo mesto osvojio je Salah Al Din, vlasnika Milana Nikolića. Drugi je bio Paton Sur, Vujatovića, sa Goranom Mešetoviće u sedlu. Treći je kroz cilj prošao Kameni Beely, Dautovića, sa džokejom Željkom Ilićem, ok je četvrtoplasirani bio Ornament KK „Krajišnik“, kog je jahao Aleksa Šašić.

Desete Šabačke konjičke svečanosti zatvorila je Šabčka milja N & G Bakery na 1.600 metara. Prvo mesto je u finišu osvojio Magic Man, Štale „Šendeković“ sa Kristijanom Nesijem u sedlu. Na drugom mestu je ostalo Maksimilijan LP Konjičkog kluba „Lastin put“, kog je jahao Aleksa Šašić. Treći je bio Kirgiz Almina Alića, sa Milanom Konkoljem, a četvrti Maks Maksi, Milana Nikolića.

Šabačke konjičke svečanosti postale su jedan od brendova po kojem je Šabac prepoznatljiv u Srbiji i regionu. Zbog njihove važnosti, spoja lepote i tradicije, Grad Šabac će nastaviti da podržava ovu i slične manifestacije – ukratko je kazao gradonačelnik Pajić.

Autor: Redakcija MZR

Foto: grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име