Počinje sednica Kriznog štaba na kojoj će po drugi put u ovoj nedelji za okruglim stolom biti analizirana alarmantna pitanja o neophodnim merama za zaustavljanje naglog porasta novoobolelih i sprečavanje daljeg širenja virusa.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjoj sednici trebalo bi da donese konačnu odluku o najavljivanim merama, a brojka od 3.588 zaraženih samo u jučerašnjem danu biće odlučujući faktor u ovoj presudi, koja će za posledicu imati neku od četiri moguće opcije.

Lagana

Kao prva i, po mišljenju nadležnih, lagana opcija, bila bi da se uvedu rigorozne kontrole ugostitelja po celoj Srbiji, ali samo s eventualnim skraćivanjem radnog vremena ugostitelja u zimskim centrima.

Umerena

Tu je i opcija koja bi usvajanjem dovela do zatvaranja kafića i restorana u zimskim centrima, uvođenje rigorozne kontrole ugostitelja i tržnih centara po gradovima, ali bez skraćivanja radnog vremena.

Teška

Ono što bi sigurno mnogima teško palo jeste zatvaranje kafića i restorana tokom vikenda u zimskim centrima, a u gradovima skraćenje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara do 18 časova.

Superteška

Zatvaranje kafića i restorana u celoj Srbiji tokom vikenda, pa čak i smeštajnih objekata na planinama, skraćivanje rada tržnih centara do 16 ili 18 časova, eventualni prelazak srednjih škola na online nastavu. Ova opcija, okarakterisana kao superteška, zasigurno bi mnogima teško pala, a najveći šok pretrpeli bi bi vlasnici ovih objekata.

Podsetimo da se u sredu govorilo o novim merama, ali do usvajanja nije došlo, pa će se tako danas, nakon predloga, odlučiti o novim koracima.

Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име