Grad Šabac je u skladu sa javnim konkursom za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini potpisao u Ministarstvu zaštite životne sredine projekat Rekonstrukcije kotlarnice u OŠ “Dositej Obradović” u Volujcu, izdvojeno odeljenje u selu Nakučani.

Za grejanje izdvojenog odeljenja škole u Nakučanima, biće urađena kotlarnica na čvrsto gorivo, drvnu sečku, koja je jeftinija u odnosu na pelet.

Ukupna vrednost projekta rekonstrukcije kotlarnice iznosi 25 miliona dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje sredstva u iznosu od 20 miliona, dok će Grad Šabac obezbediti sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od pet miliona dinara.

“U osnovnoj školi već postoji kotlarnica koja koristi ugalj. Ovim projektom, kotlarnica će biti dorađena i prilagođena novoj vrsti energenta. Drvna sečka je jeftiniji i obnovljiv izvor energije. Svakodnevno se borimo da smanjimo aerozagađenje na teritoriji našeg grada. Brinemo o čistom vazduhu kako u gradu, tako i na selu. Ovo je bitan projekat za zaštitu životne sredine, ali i kvalitet rada obrazovnih ustanova u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Izvor: grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име