Home Društvo Vulin: Vučić je nezavisni lider Evrope. Građani Srbije vozačku mogu dobiti i u Kini

Vulin: Vučić je nezavisni lider Evrope. Građani Srbije vozačku mogu dobiti i u Kini

0
Vulin: Vučić je nezavisni lider Evrope. Građani Srbije vozačku mogu dobiti i u Kini

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Skupštini Srbije da će Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu i Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine, pomoći građanima da ostvaruju svoja prava.

On je podsetio da je sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa potpisan 29. jula u Skoplju, zajedno sa Memorandumom o saradnji o uvozu i izvozu na Zapadnom Balkanu, kao i Memorandumom o slobodnom pristupu tržištu.

„Iza svega ovoga stoji jedna istorijska misao sa kojom mi Balkanci živimo već vekovima, stoji istorijska misao sa kojom mi Balkanci treba da formiramo sopstvene politike, a to znači ‘Balkan Balkancima’“, rekao je Vulin.

Dodao je da ne treba čekati Evropsku uniju da odluči da li želi da se proširi, već da građani Balkana treba sami da otvore granice.

„Predsednik Aleksandar Vučić je jedan od poslednjih suverenih, slobodnih nezavisnih lidera u Evropi. Zato može da ponudi Balkan Balkancima, da ponudi otvaranje, razgovor, zajedničko tržište i otvaranje granica. zato što ne mora da pita nikog da li mu je to dozvoljeno ili nije“, rekao je Vulin.

Kada je reč o sporazumu sa Kinom, ministar je istakao da je će on dati mogućnost državljanima Srbije da kada odu u Kinu ne polažu ponovo vožnju, već se samo prijave nadležnima i dobiju vozačku dozvolu.

Vulin je dodao da će isto važiti za Kineze koji dođu u Srbiju.

Autor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here