Na otvaranju radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin, Vučić je rekao da opozicija ipak ne traži zastupljenost u uređivanju RTS, već da je reč o zahtevu za „uređivačke sekunde“, odnosno, kako je kazao, „koliko će miliona da se pojavi na Mauricijusu i u Švajcarskoj“.

Tokom gostovanja na TV N1, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, ranije danas, na pitanje o zahtevu opozicije ima zastupljenost u uređivanju RTS rekao da o tome treba da pitati predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, a ne njega.

„Neću da ulazim u njihove odnose, to je njihova stvar. Neka rade šta hoće. Ja se plašim da to nije zahtev vezan za uređivačku politiku, već za ‘uređivačke sekunde’ – koliko će miliona da se pojavi na (računima) na Mauricijusu i u Švajcarskoj“, kazao je Vučić.

Govoreći o procesu imunizacije na korona virus u Srbiji, Vučić je rekao da bi novi kontigent vakcina iz Kine u Srbiju trebalo da stigne u ponedeljak, a da će se on vakcinisati u utorak, u Majdanpeku.

„Da prestanu da me lažno proglašavaju za antivaksera“, naglasio je on.

Moguće da učestvujem u međustranačkom dijalogu, ali ne pod okriljem EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je moguće da će učestvovati  u međustrančakom dijalogu s onim delom stranaka koje ne žele da se održava pod okriljem Evropske unije (EU), „jer se onda podrazumeva da odlučujemo unutar svoje države“.

„Neću učestvorati u međustranačkom dijalog pod okriljem EU“, rekao je Vučić.

On je rekao da će u delu dijaloga sa EU učestvovali Srpska napredna stranka, sa opozicijom koja je bojkotavala izbore, „koja zna da ih narod neće“.

Kako je obrazložio, „nalazimo se na evropskom putu“.

Na pitanje kako će dijalog završiti, on je rekao da će „dijalog doneti dobre stvari, i jedan i drugi“.

„Kako će se završiti, siguran sam da će nekakvih dogovora sa jednim delom ljudi o uspostavljanju dugogodišnjih uslova (za izbore) biti dobro obavljen“, rekao je Vučić.

O odnosima sa Crnom Gorom: Recipročno i kako narod kaže – prema svecu i tropar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija imati reciprocet u odnosima sa Crnom Gorom ali i nešto popustljiviji, mada ne po cenu svojih državnih i nacionalnih interesa.

„Kako kaže naš narod – ‘Prema svecu i tropar“, rekao je Vučić, na otvaranju radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin, povodom izjave ministra spoljnih poslova Crne Gore Djordje Radulovića da ne može da se povuče odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Vućić je rekao da će Srbija graditi najbolje odnose sa gradjanima u Crnoj Gori, kao i da takve odnose želi i sa tom državom.

Pitanje izručenja Marovića komplikovano

Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć izjavio je danas da je pitanje izručenja nekadašnjeg visokog funkcionera Crne Gore Svetozara Marovića, osuđenog za malverzaciju u toj državi, „komplikovano“.

„Mi imamo odnose koji su sada komplikovani (o izručenjima). Mi smo tražili izručenja nekoliko lica koja su nam strahovito važna u istragama o organizovanom kriminalu. Ne biste verovali koliko je komplikovano“, rekao je Vučić, prilikom otvaranja radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin.

Kako je rekao, Srbija „potražuje dva lica koja su nam strahovito važna i nadamo se da će oni biti izručeni Srbiji“.

„A o ovom (za Marovića) da pitate naše pravosudne organe. Sa druge strane, ja znam koliko komplikacija po tom pitanju ima ali znam da zajedničkim dogovorom najveće deo tih problema  sa Crnom Gorom može da se reši“, rekao je Vučić.

Autor: Beta

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.