Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, na tematskoj sednici Vlade Srbije, koja je otvorena za javnost, da u ovom trenutku 0,38 odsto potrošača u Srbiji nema struju.

Niko nije bio iznenađen što je pao sneg, komunalne službe su veoma dobro uradile posao, ali ono što nam se dogodilo u energetskom sektoru, blago je reći da je bio kolaps sistema, rekao je Vučić, dodavši da je u kratkom periodu pala velika količina mokrog snega.

Samo u Beogradu „Zelenilo“ je uklonilo 472 stabla, kazao je Vučić.

Vučić je izjavio večeras da je kompletan sistem Elektroprivrede Srbije „ispao“ iz sistema, jer ljudi u tom preduzeću nisu vodili računa koliko ugalj može da bude mokar i koliko blato može da ošteti svih šest blokova.

Zato Obrenovac nije imao struje, jer je provezan na TENT. Uvozili smo ogromne količine struje, a očekujemo punu stabilizaciju sistema u ponedeljak, dodao je Vučić na otvorenoj sednici Vlade Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da je ovo druga tematska sednica Vlade Srbije, na kojoj su pozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i direktori svih javnih preduzeća.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.