Home Društvo Vučić u Hit Tvitu: Mogao je vozač bagera da naiđe čime hoće, Zelenović doveo batinaše

Vučić u Hit Tvitu: Mogao je vozač bagera da naiđe čime hoće, Zelenović doveo batinaše

0
Vučić u Hit Tvitu: Mogao je vozač bagera da naiđe čime hoće, Zelenović doveo batinaše

– U Ustavu piše da svi imaju pravo kretanja. Vi kršite pravo građana na slobodu kretanja. Sada pričaju o tome da je vozač naišao sa bagerom. Mogao je da naiđe čime hoće. Tamo ne treba da bude ljudi, put može da mu prepreči samo državni ogran. A bageru su preprečili put ljudi, traktori.On ide, a okupljeni ga još prebijaju. Pa šta je on to njima uradio? Je l’ ih tukao, je l’ došao na njihovo imanje, je l’ ih sprečavao da negde odu?

Naprednjački lider je gostovao u emisiji „Hit tvit“.

Govoreći o blokadi puteva u Srbiji, Vučić je na početku rekao šta su sve okupljeni prekršili.

– Govorim o slobodi okupljanja, što su oni prekršili, budući da nisu najavili skupove. Mi smo svoja okupljanja u „Areni“ i „Hali sportova“ prijavili. Kada smo bili opozicija, sva okupljanja smo prijavljivali. A mi ih puštamo da rade šta hoće. NIsu prijavili skupove na javnom mestu, sve su prekršili – rekao je Vučić pa onda nastavio:

Suština je da oni koji blokiraju puteve, to rade protivzakonito. Na strani to što je policija došla da bi zabranila sukobe. Ko ste vi i šta ste da blokirate auto-put? Dođite ispred Skupštine i Predsedništva da protestujete, ali unutra ne možete. Kada je neko radio ovo što oni sada rade? Nikada niko. A da ne pričamo ko sve iza toga stoji. Odakle vam pravo da blokirate auto-put, pa da posle pričate kako neko vrši nasilje? Kažu, gde se izgubila policija u Šapcu. Pa, ne može da bude na strani kriminala i da štiti kriminalce.

Kako je rekao, „protesti nisu protiv Rio Tinta“.

– Sve ovo nema veze sa Rio Tintom. Kada bismo im dali dozvolu, oni bi sutra mogli da počnu sa kopanjem, jer su skoro sve otkupili. Ali im nikakvu dozvolu nismo dali, jer od njih nismo dobili papire o uticaju na životnu sredinu. Ovo je sve urađeno da mene sruše, zašto to odmah ne kažete? Okej, imate izbore, pobedite me. Da li ćete da kandidujete Baku Praseta, Bodirogu, Dušana Kovačevića, Mariniku ili Đilasa, svejedno je, izađite na izbore i pobedite. Šta je smisao svega? Da zaustavite, šta? Nešto što ne postoji, što ste izmislili.

A zatim je kazao nekoliko rečenica o Nebojši Zelenoviću.

– To je kada ste ostrašćeni i mislite da možete da bijete koga hoćete. Kada kažete da je super kada Bjelogrlić prebije Antonijevića ili ovaj momak vozača bagera. Svi znate da je Zelenović doveo batinaše u Šapcu. Mi kao država nismo hteli da koristimo vodene topove, kao što to rade na zapadu, sklonili smo policiju da toga ne bi bilo.

I na kraju je Vučić rekao da će za povređene krivci biti oni koji su organizovali proteste.

– Šta god da se desi u Srbiji, ko god bude povređen, ti ljudi koji organizuju skupove biće odgovorni, jer to što rade je čist kriminal. Kad mi kažu da iza svega stoje veći problemi… Pa, oni se rešavaju na izborima. Nećete tako ništa da postignete. A kao analitičar vidim da se sve radi oko toga ko će da preuzme primat u opoziciji.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here