Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik su se obratili javnosti.

„Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije… Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

„Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej“, istakao je predsednik Srbije.

Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име