Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da u ponedeljak stiže još 211.000 vakcina kompanije „Fajzer“, a u toku sledeće nedelje stiže još oko pola miliona kineskih cepiva.

Vučić je ovo saopštio tokom gostovanja na televiziji B92 odgovarajući na pitanje kako protiče vakcinacija u Srbiji nakon što je on „zavrnuo rukav“.

– Vakcinacija je usporena već šest dana jer čekamo novi kontigent vakcina. U ponedeljak stiže Fajzer. Imamo ugovor o 15 miliona vakcina, ali niko ne poštuje ugovore osim Kineza i Fajzera. Oni rade kao „švajcarski sat“ što se isporuka tiče – rekao je. Pročitajte još:

Vučić je najavio i da će se na Torlaku proizvoditi četvorovalentne vakcine protiv gripa, za šta je prema njegovim rečima potrebno ulaganje od 100.000 evra.

– Ja sam primio trovalentnu vakcinu protiv gripa, Torlakovu. Mi smo na sastanku odlučili da idemo u proizvodnju četvorovalentne vakcine protiv gripa, osim toga da povećamo proizvodnju vakcine protiv tetanusa. Dvadeset miliona smo izdvojili za zgradu – rekao je.

„Brojke su bolje večeras“

Kada je u pitanju popuštanje mera Vučić je rekao da su brojke bolje večeras.

– Ne zna se, ali brojevi su mi večeras ohrabrujući, ono što sam video. Bolji nego juče – rekao je i dodao da još ne zna gde će primiti drugu dozu vakcine u Gadžinom Hanu, Babušnici, Bosilegradu ili nekom drugom mestu na jugu Srbije.

Autor: Redakcija MZR

Foto: B92/Printscreen

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име