Autor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se masovni zločin počinjen 17. marta, pre tačno 17 godina, ne sme nikada zaboraviti i dodao da ne može da postoji razlog za obračun sa pripadnicima čitavog jednog naroda.

“Možda postoji vreme u kojem smo nemoćni da sprečimo nepravdu, ali nikada ne sme da postoji vreme da se protiv nepravde pobunimo. Ove reči Elija Vizela, nekadašnjeg logoraša, nobelovca, obavezuju nas zauvek da protiv zločina ne ćutimo, ko god da ga je i zašto počinio”, poručio je Vučić u obraćanju na obeležavanju Martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji.

Za masovni zločin, za pogrom, pitanje “zašto” je neoptrebno i ne postoji, podvukao je on.

Rekao je da ne može da postoji razlog za obračun sa pripadnicima čitavog jednog naroda, za kažnjavanje zbog imena, vere ili nacije.

“Nema nijednog ‘zato’ koje može da opravda nečiju nameru da neki narod zgromi i uništi, što su sve značenja ruske reči pogrom, što sa jasnim razlogom nazivamo ono što se dogodilo našem narodu, i srpskoj kulturnoj i verskoj baštini na današnji dan pre 17 godina”, istakao je on.

Vučić je kazao da pogrom prevazilazi sve ostale zločine, jer je on, ne samo čin, već namera, politika, predomišljaj da se neki kraj, neka zemlja, nasilno očisti od pripadnika drugih nacija i vere.

“Nemamo prava da to prećutimo”, poručio je predsednik Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име