Predsednik Srbije ALeksandar Vučić izjavio je danas da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“.

Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

„Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to“, kazao je on.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da je vlastima dat rok do 7. januara da „izbriše“ projekat Jadar, navodeći da povlačenjem zakona o eksproprijaciji posao nije gotov, jer sada kompanija Rio Tinto pritiska ljude da im prodaju imovinu.

Vučić: Pomoć kakvu je dobio Nikšić ranije dobili i Srebrenica, Drvar, Dubica i Nevesinje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Pazaru da je vlast u Srbiji napadana zato što je poklonila dva miliona evra Nikšiću u Crnoj Gori „za određene projekte“ dodajući da je takva pomoć ranije upućivana i u gradove u Bosni i Hercegovini.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon obilaska Kliničko-bolničkog centra, Vučić je rekao da su pomoć iz budžeta Srbije ranije dobili i Srebrenica, Drvar, Dubica i Nevesinje

„Čini mi se da je neko pobrkao lončiće, da nisu razumeli. Koliko možemo da pomognemo nastavićemo s ovom vrstom pomoći“, rekao je Vučić i dodao da je srpska vlast tu pomoć uputila „ne tražeći ništa“.

Vučić je rekao i da su odnosi Srba i Bošnjaka „od ključnog značaja za razvoj i napredak celog Balkana“.
„Uvek smo spremni da razgovoramo, da nastavljamo svaku vrstu saradnje i da gradimo srpsko – bošnjačke odnose. Nikakvu razliku država nije pravila između Srba i Bošnjaka“, rekao je Vučić.

On je dodao da je „posebno ponosan na činjenicu ljudi, iako napuštaju Novi Pazar dolaze da žive u Beograd“.

„I mnogo ih je više danas nego pre deset godina, mada je naš interes da ostanu na svojim ognjištima. Ovo je vaša zemlja bez obzira kojoj veri pripadate, ovo je zemlja svih nas“, kazao je Vučić.

Vučić: Za Klinički centar u Novom Pazaru opredeljeno 70 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država uložiti oko 70 miliona evra u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru i da će ta zdravstvena institucija biti opremljena gotovo isto kao i ona u Nišu.

„To će biti velika podrška ne samo Novom Pazaru, nego i Raški, Sjenici, Tutinu pa i celom severu Kosova. Svi će ga koristiti i i biće ‘state of the art’ (poslednja reč tehnologije)“, rekao je Vučić nakon posete Novom Pazaru.

On je rekao da se država trudi da osnaži zdravstvo i različite delove zemlje, kako bi svi građani videli da Vlada brine o njima.

„Za dve godine (kada se izgradi Klinički centar) i kada za četiri godine stigne autoput, biće ovo neprepoznatljiv deo Srbije“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će danas u budžet Novog Pazara biti uplaćeno 100 miliona dinara pomoći, kako bi taj grad rešio neka svoja dugovanja prema Elektroprivredi Srbije.

Predsednik posetio Sopoćane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u okviru posete Zlatiborskom i Raškom okrugu, posetio manastir Sopoćani, nedaleko od Novog Pazara.

Na Instagram nalogu budućnostsrbijeav objavljene su fotografije ispred manastira, gde je Vučića dočekalo monaštvo, kao i meštani.

Vučić će danas, kako je najavljeno, u Tutinu posetiti fabriku nameštaja „Ekstra san“, a potom Kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru. U međuvremenu je otkazan obilazak i najava rekonstrukcije novopazarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

U nedelju se Vučić sastao sa predstavnicima lokalnih samouprava i građanima Sjenice, Tutina i Novog Pazara. Prethodno je u Sjenici potpisan ugovor o gradnji deonice puta Požega – Duga Poljana sa predstavnicima kineske kompanije CRBC.

Vučić: Predstavnicima bivšeg režima glavni plan kako me streljati, ubiti, utopiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predstavnicima „bivšeg režima“ jedini plan za sve „kako streljati, ubiti, utopiti“ njega i suditi svima koji ga okružuju, ali da nema problema sa tim da ga kritikuju, jer „rezultati i rad pobeđuju“.

„Njima je to glavni plan za Kosovo i Metohiju i za sve ostalo“, rekao je Vučić prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru.

On je rekao da je video i da je Prištini kriv za tamošnju nestašicu struje i da je to navikao.

Autor: Beta/FoNet

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.