Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

„Oni su mi rekli – ‘radimo na tome’“, prepričao je Vučić, navodeći da je Priština imala podršku bar jedne zapadne zemlje, a nije članica Evropske unije, za današnju akciju na severu Kosova.

Vučić je rekao da je to Srbiji poznato iz njenih obaveštajnih podataka, kao i da su čaure nađene na severu Kosova kalibra 5,56 milimetara i da je metke ispalila kosovska vojska „ma kako je zvali – ROSU ili drugačije“.

On je poručio Srbima da će „ma šta se desilo Srbija i Beograd biti uz njih“, dodajući „vi znate da ovo ne govorim pro forme radi“.

Takođe je istakao da je već i ranije poručio Srbima da neće dozvoliti novu „Oluju“, „Bljesak“ ili pogrom kakav se desio 2014. i zamolio ih da budu racionalni u svojim odlukama, mada vidi, kako je rekao, da su istupali veoma emotivno.

On je rekao da Britanija, Amerika, Nemačka ali i cela Kvinta žele potpunu nezavisnost Kosova i „baš ih briga šta će Priština da uradi“.

„Ni danas nisu rekli – Albanci su krivi. Ne sekiraju se zbog ovih dešavanja na severu Kosova“, rekao je Vučić.

Rekao je i da deo velikih sila, sa Zapada, želi „destabilizaciju“ ovog područja jer tako mogu lakše da upravljaju procesima i da slabe Srbiju.

Pre Vučića govorio je veliki broj Srba sa Kosova koji su jednoglasno tražili od njega da direktno odgovori da li će „Srbija stati iza njih i braniti ih, jer terorizam ne mogu više da podnesu“.

Autor: Beta

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.