Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da ministar odbrane Nebojša Stefanović neće imati problem da bude ispitan povodom navoda prvooptuženog u slučaju poljoprivrednog dobra Jovanjica Predraga Koluvije da mu je iz kabineta ministra Stefanovića nuđena sloboda ako u postupku, koji se protiv njega vodi za Jovanjicu, lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

„Očekujem da policija svakoga ispita. Lično bih bio iznenađen da saznam da je on (Stefanović) u to umešan“, rekao je Vučić u Dubiju za TV Pink.

Prema njegovim rečima, „cela priča je jako čudna“ i potrebno je sve ispitati, jer je čovek (Koluvija) koji je dve godine proveo u zatvoru spreman da objasni šta se desilo i ko je kriv za Jovanjicu.

On je dodao da će narednih dana biti „puno posla“ zbog tog slučaja i da će videti ko će sve hteti na poligraf, kao i to da niko nije zaštićen, pa ni on, lično.

Vučić je naglasio da je „siguran“ da su isti ljudi, koji su učestvovali u slučaju Jovanjica, učestvovali i u njegovom prisluškivanju i da je svestan da je to radio jedan deo ljudi u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Protiv nekih zaposlenih se već vodi postupak. Ja verujem u naše nadležne organe, a problem će biti i to što će i neki policajci početi da pričaju“.

Predrag Koluvija uhapšen je krajem 2019. i sudi mu se pod optužbom za proizvodnju ogromne količine marihuane, a već nekoliko dana nalazi se u kućnom pritvoru, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem se nalazio od 2019. godine.

On se juče prvi put javno oglasio od kuće, u razgovoru sa svojim advokatom Vladimirom Đukanovićem i naveo da mu je nudjena sloboda iz kabineta ministra Stefanovića ako za slučaj Jovanjica „lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića“.

Autor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име