Vučić: Nova fabrika vakcina će koštati manje nego izgradnja kovid bolnice

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nova fabrika vakcina u Srbiji koja će praviti kineske vakcine, koštati manje nego izgradnja bolnice koja je bila izgrađena za četiri meseca. Rekao je da su u Bahreinu otvoreni prozori koji ranije za Srbiju nisu bili otvoreni, a ponovio je da je spreman da ide na poligraf za Jovanjicu i da odgovori na „50 pitanja“. Vučić je izjavio da nije siguran da će izbori biti do kraja godine „kako neki iz opozicije predviđaju“

Vučić je u intervjuu za TV Pink rekao da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak o izgradnji fabrike vakcina, i da je dobio već pet predloga placeva, a da bi za godinu dana Srbija mogla da proizvede kinesku vakcinu.

„Zdravlje je simbol snage jedne države, uz vojsku, ekonomiju i broj ljudi, to je stub jedne države“, rekao je Vučić i podsetio da se ruska vakcina pravi u Insitutu Torlak.

On je ponovio da se nada da Evropska unija neće uvesti kovid pasoše za vakicne koje je odobrila Evropska agencija i da ocenio da je regovao pravično na tu mogućnost.

„KAKO MISLE DA UVEDU TE PASOŠE KAD NAM NIJEDNU (VAKCINU) NISU DOSTAVILI. NI NAMA, NI BOSNI I HERCEGOVINI, SEVERNOJ MAKEDONIJI“, UPITAO JE.

Pa kad smo se mi snašli, treba da budemo lošiji pa da nam smisle neku pakost, dodao je.

Ako to oni stvarno urade, a ne verujem, to će nam otvoriti nove ekonomske vidike, otvorićemo vrata za više od pola čovečanstva koji primaju kineske i ruske vakcine, naglasio je on.

Vučić je rekao da će Srbija imati milione turista iz Azije, procvetaće ugostiteljstvo i turizam, napominjući da je dobio pismo vlasnika najveće modne kompanije u svetu o eventualnom prisustvu u Beogradu.

Vučić je rekao da će kinesku vakcinu primiti u četvrtak ili petak, u Merošini ili Žagubici, i da neće moći u Brisel, jer je vakcinisan kineskom vakcinom koja tamo nije priznata.

Vučić je, takođe, rekao da je neposredno pre intrevjua razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ocenio da revakcinisanje građana daje rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име