Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“, rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što su pripadnici tog kriminalnog klana izabrali baš njega za najvećeg protivnika i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.

Vučić je rekao da je u toj izjavi Belivuk rekao da nikoga nije ubio, iako postoje ubedljivi dokazi da to nije tačno, i da je to razlog zbog kojeg je odlučio da lansira priču o navodnoj povezanosti sa političkim vrhom Srbije.

„Kada kriminalci vide da dokazi stižu, reaguju ovako i na ovaj način, da bi dobili političku podršku. Kao što su je već dobili od nekih medija koji su u suvlasnštvu nekih političara. Ja očekujem da Belivuk sada bude i kandidat za predsednika a ovaj drugi, Marko mesar, da bude kandidat za premijera, jer su ih zadužili“, rekao je on.

Vučić je ocenio da tu priču nisu smislili pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, već da im je te poruke i instrukcije prenosio „mafijaški konsiljere“, osoba koju je pomenuo u više navrata ali je nije imenovao.

On je rekao da će u narednim danima izneti više detalja o navodnim vezama tog „mafijaškog konsiljerea“ i kriminalaca.

Prema njegovim rečima, kampanja protiv njega počela je upravo kada je upitao kako je moglo da dođe do kontaminacije dokaza o ubistvu u jednom ranijem slučaju u koji je Belivuk bio umešan.

„Ali ja neću da plaćam reket. Pobedićemo ubice i koljače i sve njihove pomagače. I političke i medijske i sve druge. Nijednog sekunda se neću povući, tući ću se dok sam živ. Oni imaju pravo i da lažu, ali neće više imati pravo nikoga da ubiju“, rekao je on.

Podsetimo, KRIK je objavio transkript Belivukovog saslušanja u tužilaštvu pre dve nedelje kad je, kako se navodi, govorio o svom navodnom odnosu sa Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Čim neko prizna Kosovo, krećemo u kampanju povlačenja priznanja

Vučić je, takođe. izjavio da „ukoliko bilo ko donese odluku o priznanju Kosova kao nezavisnog, istog trenutka krećemo u kampanju povlačenja priznanja“.

„Veoma poštujem turskog predsednika Ergodana i želimo najbolje odnose s Tuskom, ali imamo svoju zemlju i interese i u skladu sa njima ćemo se ponašati“, rekao je Vučić povodom izjave turskog predsednika da će raditi na priznavanju nezavisnosti Kosova.

Vučić je tokom posete Kragujevcu podsetio na obavezu Srbije i Kosova da ne vode kampanje za priznavanje,  odnosno za povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Najavio da će 28. i 29, jula u Skoplju razgovarati s premijerima Albanije i Severne Makedonije i naveo da „mnogo radimo i verujem u ekonomski napredak naše i njihovih zemalja“.

„Radili smo na tri dokumenta koja ćemo potpisati u Skoplju – o trgovini, radnim dozvolama i međusobnoj podršci u slučaju katastrofalnih situacija, kao što su požari, poplave“, rekao je Vučić.

Autor: Beta

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.