Smatram da je postignut značajan napredak u poboljšavanju izbornih uslova, mada opozicija i vlast nikada neće govoriti dobro jedni o drugima, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svog današnjeg obraćanja.

„Oni se nikada nisu žalili na izborne uslove jer sada imaju više medija nego ikada, a jasno im je sve vreme i da nikakvi mrtvi nisu glasali. Oni su na biračkim mestima imali više ljudi nego SNS“, rekao je Vučić.

Prema predsednikovim rečima, jedan od opozicionih političara mu je danas saopštio kako njima nije ni cilj mesto u parlamentu, te Vučić zaključuje da je cilj tih političara da uvećaju svoje bogatstvo za još 620 miliona evra.

„Srbija više nema naftu, NIS je prodat, prodali su cementare, sve su prodali. A mi ništa nismo prodali“, kazao je Vučić.

Na konferenciji za novinare prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar finansija Siniša Mali.

Vučić: Napredak u poboljšanju izbornih uslova 2
Foto: Jovana Stanković

Vučić: Protiv mene je počela bolesna, patološka kampanja u regionu

Nervoza u regionu stvara se jer Srbija jača u političkom i ekonomskom smislu, zbog čega Vučić objašnjava da je razumljivo da su napadi usmereni ka Srbiji.

Predsednik Vučić naveo je da se protiv Srbije svi bore ne racionalnim argumentima, već okretanjem ka devedesetim godinama.

„Albanska strana ne želi nikakav dogovor. Danas smo razgovarali sa OEBS-om o situaciji u Preševu i Bujanovcu“, saopštio je Vučić.

Kako je saopštio, Srbija će nastaviti da štampa udžbenike na albanskom jeziku i trudiće se da Albance integriše u sistem, pod uslovom da se zna u kojoj državi se oni nalaze.

Objasnio je Vučić kako nije želeo da ode na ustoličenje, iako je bio pozvan, a uprkos tome počela je širom regiona da se vodi kampanja protiv njega.

„U svim hrvatskim medijima se vodi bolesna, patološka kampanja po kojoj sam lično izveo ustoličenje, vozio helikopter, sa kim sam razgovarao“, rekao je Vučić i dodao da se nije čuo ni sa Dritanom Abazovićem, ni sa Zdravkom Krivokapićem.

Prema njegovim tvrdnjama, nije sarađivao ni sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

„Kada slušam bajke o partnerstvu, moje pitanje za Violu fon Kramon je kada sam imao partnerstvo sa Đukanovićem“, kazao je Vučić.

Vučić: Napredak u poboljšanju izbornih uslova 3
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Kako je Vučić zaključio, još od 1888. godine su postojali pokušaji da se svi okrenu protiv Srbije koja je bila najveća u regionu, a u tome su im pomagale poneke velike sile.

„Do 2011. Srbija je bila slaba i takva nikome nije smetala, a onda je počela da jača. Za nas je opasnost što će različite sile pokušati da smanje snagu i moć Srbije i da pomažu svima drugima kako bi mogli da, kako oni to kažu, obuzdaju Srbiju“, objasnio je on.

Vučić je čestitao mitropolitu Joanikiju na ustoličenju i naglasio da se nada da će Crna Gora prevazići svoje probleme i podele, a Srbija se, prema njegovim rečima, u to neće mešati.

U septembru Srbiju očekuje nekoliko poseta Evropskih zvaničnika

U ponedeljak 13. septembra u bilateralnu posetu Srbiji dolazi kancelar Nemačke Angela Merkel, saopštio je predsednik Vučić.

Autor: J.S./Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име