Pošto ne možemo da donosimo mere u odnosu na one koji ne žele da prime vakcinu, na stranu šta ja o tome mislim, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovorinost i odlučili da damo dodatnu pomoć za one koji su se vakcinisali, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio da će svi stariji od 16 godina, koji su primili jednu ili dve doze vakcine do sada, ili je prime do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 od države.

– Do kasno sam se sinoć konstutovao sa predsednicom vlade i ministrom finansija, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost, doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali – rekao je on.

Danas je sednica Predsedništva SNS, biće reči o aktuelnoj situaciji, programima ali i promenama stranci, ali i svemu drugom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsedništvo bi trebalo da počen danas u 17 sati.

On je, gostujući na TV Pink, rekao i da su moguće promene u stranci na čijem je čelu.

Pomenuo je i skorašnju posetu Briselu, ali i naveo da je za njega najveća radost kada može da govori o napretku Srbije u infrastrukturnim projektima.

Kazao je i da je za devet godina uvećan je bruto prihod za 50 odsto.

– Sutra počinje prva isplata pomoći za penzionere – rekao je Vučić, dodavši da penzioneri imaju najveća primanja u istoriji Srbije.

Kako je naveo, više od pet miliona građana već ima osiguranu pomoć, ako se uračunaju oni koji ne moraju da se prijavljuju za nju.

Kaže i da se ove godine očekuje „da ćemo dostići visinu u apsolutnim brojkama BDP od 50 milijardi“.

– Za samo 9 godina to je 50 odsto uvećanje BDP. A imali smo katastrofalnu 2014. zbog poplava, i 2020. zbog korone – kazao je predsednik.

On je istakao da je ponosan na dogovor sa EU, i da će u naredna dva dana pokazati odgovor Ursule Fon der Lajen.

– Radićemo mnogo infrastrukturnih projekata. Pruga Beograd-Niš, zatim Moravski koridor koji napreduje sjajno, deonica Kuzmin-Rača. Uskoro završavamo papire za Beograd-Zrenjanin, što je izuzetno važno za sve nas. Posebno sam ponosan na činjenicu što će ljudi videti velike radove na putu Gornji Milanovac-Kladovo – rekao je Vučić.

Takođe, naveo je da je izuzetno ponosan na prugu Beograd-Novi Sad, koja će skratiti put na pola sata.

Autor: Tanjug

Foto: Jaroslav Pap/Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име