Sve što žele od nas staje u tu jednu rečenicu, od nas će tražiti da priznamo nezavisnost Kosova. Ali, mi ćemo se boriti – rekao je Alaksandar Vučić, na konferenciji za medije, nakon završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.Slike masakriranih tela FOTO: PrintscreenSlike masakriranih tela FOTO: Printscreen

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja je počela u 18 sati, a na kojoj se, prema najavi, pričalo o važnim temama – borbi protiv organizovanog kriminala, situaciji na KiM, koronavirusi, ali i odnosima u regonu, koju je Aleksandar Vučić najavio, kao i šokantne snimke koje će pokazati posle nje, konačno je završena, nakon više od tri sata.

Kako je i najavljivano, nakon sednice, Aleksandar Vučić se obratio javnosti na konferenciji za novinare.

– Imali smo dugu sednicu, jer smo razmatrali sve goruće probleme sa kojima se Srbija suočava. U okviru prve tačke dnevnog reda govorili smo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, u okviru druge raspravljalo se o koronavirusu. Treća tačka dnevnog reda se odnosila na organizovani kriminal i to je ono što, čini mi se, javnost najviše interesuje – rekao je Vučić na početku obraćanja.

Rekao je da se Srbija nalazi u veoma teškoj poziciji, kada se radi o Kosovu i Metohiji i da se od Srbije očekuje da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova.

– Sve što žele od nas staje u tu jednu rečenicu.

On je podsetio da albanski političari insistiraju na tome, ali da će Beograd insistirati na potpunom ispunjavanju Briselskog sporazuma, onako kako je potpisano i dogovoreno.
Aleksandar Vučić, PrintscreenAleksandar Vučić, Printscreen

– Mislim da smo blizu da zaravnimo krivu koja je išla na gore u narednih nekoliko dana. Strahovito je važno kako bismo sačuvali živote naših ljudi, a vakcinacija nam omogućuje da se i ekonomski opredelimo. Najviše umiru stariji i njih moramo da sačuvamo, jer su oni u 95 odsto umrlih od korone, preko 65 godina. U ovom trenutku smo nabavili 2.630.000  vakcina – rekao je Vučić.

On je zamolio ljude da se vakcinišu i da sebi pomognu.

– Mi ćemo time rešiti najveće probleme za našu zemlju i tako ćemo moći da se takmičimo sa najboljim zemljama. Stiže najmanje još 1.500.000 Moderne vakcine u aprilu. Naporavili smo akciju, ja ću ići da se vakcinišem u Žagubicu ili Merošinu, da pokažem ljudima da tako čuvaju svoje živote – poručuje Vučić.
Aleksandar Vulin FOTO: PrintscreenAleksandar Vulin FOTO: Printscreen

Zatim je Vučić konačno počeo da govori o temi koja je danima najavljivana.

– Srbija je uspela da se izbori sa dve kriminalne grupe, postoje još neke mlađe koje misle da će nastaviti svoja slavna dela svojih prethodnika, želim da im poručim da će uskoro biti pobeđeni – rekao je.

Rekao je da ih je posebno zaprepastilo što su pripadnici kriminalnih grupa imali fotografije sa obeleženim licima, pripadnika BIA i MUP Srbije, operativaca koji su se direktno borili protiv njih i da je sada jasno koliko su im životi bili ugroženi.

– Vodila se istraga za tri ubistva, sada se vodi i za četiri, za koje smo dobili nova saznanja i imaćemo nova saznanja u naredna 72 sata – dodao je i dao reč Aleksandru Vulinu.

Vulin je rekao da su došli do saznanja i dokaza da su predsednik Srbije i njegova porodica ilegalno prisluškivani 1.572 puta.

Vulin je rekao da je bilo reči o kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković i da je ona razbijena, zahvaljujući istrazi i dokazima do kojih su došli. Kaže da su se dugo lomili da li da pokažu neke od dokaza zločina ove grupe.Uznemirujuće, telo navijača Zvezde FOTO: Printscreen MUPUznemirujuće, telo navijača Zvezde FOTO: Printscreen MUP

– Ovo što ćete videti je zastrašujuće, a ipak je samo deo onoga što su radili. Molim vas da u narednih 30 sekundi, vi koji nas gledate, pomerite makar decu. Ipak, ovo moramo da pokažemo zbog onih koji su već počeli da mašu bakljama i govore da je sve laž – dodao je Vulin.

Puštene su slike masakriranih tela navijača Partizana i Crvene zvezde.
Uznemirujući snimak sa Vučićeve KZN; FOTO: PrintscreenUznemirujući snimak sa Vučićeve KZN; FOTO: Printscreen

– Država Srbija neće trpeti ubice i narkodilere i to ne samo na ovom centralnom nivou, već o d Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša. Biće hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da zauzmu neko visoko mesto u društvu, varaju se – nastavio je Vučić i prešao na temu jačanja bezbednosnih agencija.

– Moramo da usavršimo opremu bezbednosnih agencija. U to ćemo ulagati novac posebno – rekao je Vučić i dodao da ćemo značajno povećati dopremanje opreme za Vojsku, te da ćemo tako svakog agresora odvratiti od naše zemlje. 

Dodao je i da je u rejonu između Šapca i Loznice zaplenjen do sada najveći arsenal ilegalnog naoružanja, da je zaplenjena 21 cev, među kojima najveći deo dugih cevi.

– To su cevi skupe izrade, a ima i snajperskih pušaka i veoma kvalitetnih optičkih nišana – rekao je on.
Aleksandar Vučić, KZN; PrintscreenAleksandar Vučić, KZN; Printscreen

Kazao je da BIA radi na rasvetljavanju s kojom kriminalnom grupom je to povezano.

– To je najveći arsenal koji je do sada pronađen. Šabačka policija radi na tome, a sada će centralne vlasti da preuzmu, da se vidi za koje je namere bilo pripremano oružje i ko je sve bio povezan sa njim – poručio je Vučić.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.