Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će naredni izbori biti održani u martu ili aprilu 2022. godine, odnosno u zakonskom roku.

On je u intervjuu za današnji Blic rekao da ne vidi potrebu da predsednički i parlamentarni budu razdvojeni, kao i da je spreman da razgovara o tome, a da su spekulacije o prevremenom održavanju nekih od izbora „besmislice“.

„Što se tiče izbora u Beogradu, verujem da naši politički protivnici imaju ogromnu šansu, da su favoritit na tim izborima, da su naše šanse nevelike, ali borićemo se“, naveo je Vučić.

Nije stranka htela da prihvati ni Vesića, pa se na kraju to dogodilo

On je takođe rekao da će uloga Aleksandra Šapića, lidera pokreta SPAS, na beogradskim izborima i na „mnogim drugim“ biti „značajna“.

„Odavno smo se sve dogovorili, Ali je život nešto drugo, morate da pratite, sagledavate ono što se dešava i u skladu s tim donosite odluke…. Nije stranka htela da prihvati ni (zamenika gradonačelnika Beograda Gorana) Vesića, pa se na kraju to dogodilo“, rekao je Vučić.

Da oni uređuju Dnevnik, pa to nije bilo ni devesete godine

Govoreći o početku dijaloga sa predstavnicima opozicije, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke je kazao da mu „ne pada na pamet“ da ispunjava nečije želje, ali da planira da uradi nešto što je „pravično i što je suštinski demokratski“.

„(Na platforme koje su objavile opcije okupljene oko Stranke slobode i pravde) slatko sam se smejao. Da oni prave i uređuju prvih 15 minuta (TV) Dnevnika, pa to nije bilo ni devedesete godine“, smatra Vučić.

Srbija će napraviri fabriku za PCR testove

On je kazao da će Srbija napraviti fabriku za PCR testove, čime bi rešila problem testiranja na korona virus.

„Kako ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predviđali, daćemo još 15 milijardi Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za (lekove protiv COVID-19). To je oko 125 miliona evra… Biću srećan kad dođemo do tri miliona revakcinisanih, ali ćemo to da uradimo“, naveo je predsednik.

Autor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име