PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić započeo je juče dvodnevnu posetu Briselu, gde ima odvojene susrete sa najvišim zvaničnicima Evropske unije, sa kojima razgovara o budućnosti naše zemlje i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić se građanima Srbije obratio iz Brisela. Vučić je prethodno razgovarao sa najvišim zvaničnicima EU i najavio epohalne vesti za Srbiju.

– Važno je da vidimo kakav će zahtev da bude Albanaca, mi nemamo nikakve zahteve. Verujem da ćemo moći da razgovaramo o dugotrajnom miru na Balkanu. Verujem da će taj naš trud biti nagrađen od Evropske komisije, već krajem juna meseca. Verujem da Srbija može da otvori više poglavlja u jednom potezu. Za to je potrebno da bude jedan posvećen rad sa naše strane. Posebna tema je bila naše prihvatanje – rekao je Vučić.

– Daćemo sve od sebe da povećamo procenat saglasnosti sa Evropskom Unijom. Mi imamo problema sa teritorijalnim integritetom i ne želimo da ugrozimo naše interese. Nisam se nadao da ćemo pregovarati oko infrastrukturnih projekata. Dugo smo razgovarali, a ti projekti drastično menjaju našu državu – kaže predsednik.

Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име