Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma odgovarati ukoliko je uradio nešto protivzakonito i da ga neće štititi „ni ime ni prezime ni partijska funkcija“.

„Što se tiče gospodina Markovića – ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Zato nemojte da polazine od presumpcije njegove vinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite“, rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.

Dodao je da je on „čovek koji se striktno drži pravnih normi i danas sam ovde došao na otvaranje fabrike. Kada bi govorio o istrazi jednoj ili drugoj (ubistvo novinara Večernjih novosti Milana Pantića i slučaj Palma) ono ili onome što je neko govorio mogao bih da kažem da bi do sada bilo najbolje da se sam udavim, jer nigde ne bih mogao da se pojavim od silnih laži koje sam o sebi slušao“.

„I tako iz dana u dan. I to nas optužuju uposlenici u firmi jednog tajkuna čjiji je jedini interes da zemlju opljačka i da je uništi. Ali, ukoliko je Dragan Marković učinio nešto protivzakonito odgovaraće svakako, neće ga štiti ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija, niti bilo šta slično. E, u tome je razlika između onih koji danas upravljaju zemljom i onih koju su zemljom upravljali nekada“, poručio je Vučić.

Priština u Brisel dolazi na napravi svoj šou, mi da budemo posvećeni dijalogu

Vučić je, pred nastavak dijaloga u Briselu, rekao da ga ne zanimaju mnogo najave iz Prištine o tome da tamo dolaze samo po nezavisnost i dodao da zbog toga ne moraju ni da kreću na put.

Autor: Beta

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.