Vođa sektora Granične policije BiH Bogoljub Dačević (49) iz Čajniča optužen je da je službenim kombijem prokrijumčario migrante preko granice, rekli su u Tužilaštvu BiH. Osim njega, optužnica je podignuta i protiv Branislava Blagojevića (27) i Vladimira Matovića (26), a terete se za krijumčarenje 12 migranta.

Optuženi se terete da su, nakon što je optuženi Dačević, dok je obavljao dužnost vođe sektora, nakon dojave da je veća grupa osoba ilegalno ušla iz Crne Gore u BiH, na lokalitetu Bakić, zatekao 12 ilegalnih migranata, državljana Sirije, među kojima je bilo i dece, te umesto da spreči ilegalni prelazak granice, službenim kombi vozilom Granične policije, povezao je migrante do mesta Dragočeva.

U optužnici se navodi da je nakon toga od ilegalnih migranata tražio 1.500 eura, kako bi ih prevezao dalje na područje BiH. Grupa ilegalnih migranata, prikupila je 1.200 evra, koji su dali optuženom, koji je nakon toga angažovao optužene Blagojevića i Matovića, te im dao deo novca da migrante prevezu prema Sarajevu i da ih puste iz vozila na području Trnova. Optuženi Dačević je nakon toga službenim vozilom jednim delom puta pružao zaštitu vozilima koja su vozili druga dvojica optuženih, nakon čega se vratio u prostorije Granične policije, gde je podneo lažni izveštaj da je grupa migranata odvraćena od ulaska u BiH. Vozila sa ilegalnim migrantima, otkrivena su tokom policijske kontrole u blizini Foče. Navode optužnice Tuilaštvo BiH će dokazivati pozivanjem 22 svedoka i dva stručna veštaka, te prilaganjem više desetina dokaznih materijala.

Izvor: Srpska Info

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.