O uspehu VK „Save“ u Prvoj B ligi razgovarali smo sa predsednikom kluba Nikolom Carem.
Mladi momci iz Savinog prvog tima prvu sezonu u ovom takmičenju iskoristili su da steknu takmičarsko iskustvo, a cilj opstanka u ligi je ispunjen obezbeđivanjem sedmog mesta u konačnom plasmanu.
Put Save kroz 18 kola Prve B lige bio je veoma uzbudljiv, od početničke nesigurnosti do rastućeg samopouzdanja nakon prvih bodova u Kikindi. – U početku dobijamo sve najjače ekipe i beležimo poraze sa velikom razlikom, onda odlazimo u Kikindu gde smo odigrali nerešeno i dobili prvi bod, gde klinci vide da nije to nikakav bauk – kaže Car.
O tome koliko je učešće u ligi značilo za napredovanje u formi većine igrača svedoči i činjenica da su u drugom delu takmičenja utakmice protiv rivala od kojih su prethodno gubili sa po sedam golova razlike završavali sa razlikom smanjenom na gol – dva.

VK Sava

– Mi smo ekipa za koju mislim da je od početka do kraja u B ligi najviše napredovala. Završili smo takmičenje sa tri pobede i nerešenim, ostali smo sedmi na tabeli. Naš cilj je ispunjen, opstali smo u ligi – istakao je Car.
Prva B liga je za Savu dobro iskorišćena šansa da momci imaju minutažu, igraju utakmice na kojima stiču veliko iskustvo, ali i da se istaknu kvalitetom i preporuče za napredovanje. U redovima ovog kluba već se nazire nekoliko igrača koji imaju potencijal da uđu među prvotimce Vaterpolo kluba „Šabac“, tako da smo sigurni da ono najbolje što ćemo videti od Save tek sledi.

Želimo im mnogo uspeha u daljem radu!

Izvor: VK „Šabac“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име