Home Društvo Više od 2.000 zaraženih – prvi put od aprila

Više od 2.000 zaraženih – prvi put od aprila

0
Više od 2.000 zaraženih – prvi put od aprila

U Srbiji je u prethodna 24 sata od korone preminulo još 8 osoba, a registrovano je 2.216 novozaraženih.

Testirano je 15.656 osoba, a na respiratorima se nalaze 44 pacijenta.

Podsetimo, juče su u Srbiji od koronavirusa preminule četiri osobe, a registrovano je 1.837 novozaraženih.

Na respiratoru se nalazilo 39 pacijenata.
***
Poslednji put preko 2.000 zaraženih bilo je 29. aprila ove godine, kada zvanični Covid-19 portal beleži 2.007 slučajeva.

***

U Palati Srbija danas se održava sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, a na kojoj će se razmatrati epidemiološka situacija u zemlji.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba glavna tema biće početak školske godine, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da su na razgovore pozvani predstavnici sindikata, prosvetnih radnika, kao i predsednici Foruma beogradskih gimanzija i Udruženja pedijatara.

„Predlog je da krenemo normalno u školsku godinu, s punim fondom časova, uz obavezne maske, a apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu. Mislim da je izuzetno važno da ove školske godine deca krenu normalno u školu“, rekla je Brnabić.

***
Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić ocenio je danas da je vakcinacija u Srbiji i dalje usporena i naveo da je do sada dato 29.000 trećih doza vakcina protiv koronavirusa.

„Sada dnevno dajemo između 3.000 i 5.000 doza, što je malo, jer kada je vakcinacija bila u punom jeku davali smo i više od 82.000 doza dnevno“, rekao je Bekić.

On je rekao da treća doza pojačava imunitet i da se posebno preporučuje osobama sa slabijim imunitetom.

Autor: A.N.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here