Dragoslav Stepanović, poznati fudbalski trener, govorio je za Nova.rs o izazovnim nedeljama koje očekuju Nemačku i evropski fudbal, ali i o vakcini koju je primio.

Otkrio je da Nemačka namerava još jednom da odredi „lokdaun“, a samo će jedan član domaćinstva moći da izlazi po namirnice.

„Očekujemo da će da bude ‘lokdaun’, moći će samo jedna osoba da izađe da kupi za jelo i piće, sledeće dve ili tri nedelje biće totalno zaključavanje. Ukoliko dve porodice stanuju blizu samo jedan član može da poseti drugu, ali ne više od toga. Ovo što pričaju za vakcine, čak 25 odsto nije htelo da primi AstraZeneka vakcinu i sada će to da poraste na 50 odsto. Umesto da pobedimo koronu do kraja godine, mi ćemo da se ganjamo još godinu dana. Što više virus mutira, ove vakcine neće biti vredne“, počeo je Stepanović za Nova.rs.

Nakon vakcine nije imao nuspojave, a objasnio je zbog čega smatra da svi trebaju da slede njegov primer.

„Primio sam AstraZeneka vakcinu sedmog aprila i 30. juna bi trebalo da primim drugu vakcinu. Sve je bilo u redu, nisam imao neželjene reakcije, ova vakcina daje 96, 97 odsto od korone. Ove ostale manje štite, ali neko je napisao da se stvara tromb i sad ljudi kad čuju tromb nemaju pojma. Ne znaju ni šta je to, ni ko je taj tromb, nego nećemo tu, nego ćemo neku drugu. To će sad jedni protiv drugih da pričaju, da bi prodali svoju vakcinu. U onoj Jugoslaviji verovatno se Tito zadužio da nije ni znao koliko se zadužio, ali mi dođemo u školu i kažu nam: ‘Zasuči rukav’, ti zasučeš rukav, on ti udari vakcinu. Niti si pitao koja vakcina, niti zašto, ni ti, ni tvoji roditelji i svi su bili zdravi. Izborila se sa tri boginje, dečijom paralizom i tuberkulozom. Evo šta se sad dešava, Vučić kao da ga je Bog poslao, on će da pravi vakcine sa Rusima“, rekao je Stepanović.

Stepi je poslao poruku svima da bi trebalo da se vakcinišu.

„Čitao sam da ko je primio vakcinu i posle dobio koronu, lakše uspeo da se izbori sa njom zato vakcinu treba primiti“, rekao je Stepanović.

Naš poznati trener je među prvima prognozirao raspad Superlige, a to je i lako objasnio.

„UEFA i Čeferin već davno rade na proširenju Lige šampiona. Vidim da su Amerikanci prvi objavili vest o Superligi, neka banka tamo iz SAD stoji iza toga, to je izvan fudbala, a to izvan fudbala neće moći da prođe u fudbalu. Kako da se fudbaleri ne bune? Kakva je utakmica bila između Bajerna i PSŽ, pa je to fenomenalno. Ko će da plati tu ligu? Da zarade toliko, da uzmeš ‘dekoder’ da gledaš ligu treba da platiš mnogo više, a fudbal je bio i ostao sirotinjska zabava. Kada je bio Mundijal u Brazilu, stoji jedan sav iscepan ispred stadiona i kaže: Fudbal je rekli su sirotinjska zabava, a ja nemam pare da platim kartu da gledam. E, tako će i sada da bude, svi koji bi stvarno gledali koji pune stadione na tribinama gde se stoji. Mnogi neće moći da plate da gledaju, biće samo za one sa restoranima i VIP kartama, što ne mislim da je dobro za ovo društvo. Znamo koliko i u Nemačkoj ima gladnih, koji za pet ili 10 evra mogu u subotu da odu da budu pet sati izvan svega, izvan muka i da gledaju meč, to će im biti uskraćeno“, završio je Stepanović.

Autor: M.D.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.