Home Sport Neviđena scena u NBA: Hitna evakuacija dvorane nakon aktivacije protivpožarnog alarma

Neviđena scena u NBA: Hitna evakuacija dvorane nakon aktivacije protivpožarnog alarma

0
Neviđena scena u NBA: Hitna evakuacija dvorane nakon aktivacije protivpožarnog alarma

Scene kakve dosad nismo mogli da vidimo na NBA parketima, zabeležene su sinoć.

Naime, na programu su bile četiri utakmice predsezone, tri su okončane do kraja, dok je jedna prekinuta.

U pitanju je utakmice između Memfisa Grizlisa i Milvoki Baksa, na kojoj je nedugo po završetku treće četvrtine morala da bude evakuisana čitava dvorana, a razlog je protivpožarni alarm, koji se u jednom momentu aktivirao.

U jednom trenutku alarm se upalio, a svetla su počela da trepere, te je odmah doneta odluka da svi napuste dovranu. Najpre su košarkaši sprovedeni u svlačionicu, a onda i van hale dok su navijači odmah upućeni na izlaze.

Sve je pauzirano kada se upalila prskalica na mestu gde nije bilo dozvoljeno sedenje, a pred dvoranu su za svaki slučaj stigli vatrogasci, iako prema poslednjim informacijama nije bilo opasnosti ni po koga. Prva odluka nakon prekida bila je da niko narednih sat vremena ne ulazi u dvoranu, a onda je liga donela odluku da se utakmica ne nastavi, mada i pre nego je zvanično otkazana, Baksi su se presvukli s nameron da se ne vraćaju na parket.

Legendarni trener i košarkaški analitičar Sten van Gandi je poručio je da je posle svih sezona u NBA ligi i koledž košarci ovo doživeo po prvi put. On je dodao i da je isprva osetio dim, ali da je moguće da su ga čula prevarila zbog toga što se aktivirao alarm.

Nešto slično istakao je i Tejlor Dženkins, trener Memfisa.

– Zaista jedinstveno iskustvo. Zaista niko nije mogao da ni da predvidi da se to nešto može dogoditi. Odlična saradnja između oba tima i lige, dobra komunikacija. Definitivno jedinstven trenutak, u blagoj neverici je istakao Dženkins.

Što se utakmice tiče, ona je prekinuta pri rezultatu 87:77 za Memfis, a do tog momenta je na parketu blistao Dža Morant sa 27 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here