Američka agencija Asošiejted pres (AP) izvestila je danas da je policija privela i saslušala predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu u vezi s hapšenjima pripadnika navijačkih grupa optuženih za ubistva, otmice i trgovinu drogom.

Članak Asošijeted press-a o Kokezi

Agencija prenosi navode srpskih medija da je Kokeza danas saslušan zbog veza sa liderima navijačkih grupa fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim tokom februara, i dodaje da zvaničnici Srbije te akcije opisuju kao „veliki obračun“ sa organizovanim kriminalom u svetu fudbala.

 Detalji iz policijske istrage koji su procureli u medije obuhvataju ubistva pripadnika rivalskih grupa, uz odsecanja glava i mučenja u specijalnom ‘bunkeru’ na stadionu Partizana u Beogradu – navodi AP.

Agencija dodaje da je „populistički“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za koga piše da se „često hvalio da je u mladosti bio radikalni pristalica“ Crvene zvezde, juče kazao da će neki od šokantnih detalja iz istrage biti objavljeni sledeće nedelje i da će deca biti upozorena da to ne gledaju.

Srbija ima „istoriju tolerisanja huliganizma koje je često rezultiralo nasiljem i izlivima nacionalizma na stadionima“, navodi AP i dodaje da su se mnogi od tih ljudi tokom ratova 1990-ih godina „pridružili zloglasnim paravojnim grupama povezanim s ratnim zločinima nad pripadnicima drugih etničkih grupa u bivšoj Jugoslaviji“.

https://apnews.com/article/kidnapping-belgrade-serbia-sports-europe-aleksandar-vucic-5e83f9f5169672990293a484fa7cc16e

AP podseća da je prethodnih godina u Srbiji ubijeno više od deset poznatih pripadnika navijačkih grupa, i da je većina stradala u obračunima nalik mafijaškim.

Autor: Redakcija MZR

Izvor: AP

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име