Nadmoć koju u odnosu na protivnike ima Novak Đoković, naši basketaši 3×3 imaju duplo veću u poređenju sa svojim protivnicima, nego Nole, ako ćemo realno porediti. Međutim, ta nadmoć ne garantuje uvek uspeh, ako se spoljni faktori „ušunjaju“ u ekipu.

U slučaju basketaša po Novom Sadu svakakve priče kulaju. Odmah nakon što su kući iz Japana vraćeni Kojić i Savić krenule su i priče o izboru igrača koji su otišli na OI. Svima koji su pratili u poslednjih godinu i više dana basket 3×3 nije bilo jasno šta Stefan Kojić radi u Srbiji, kad treba da je na terenu u Japanu. Na pripremama za Olimpijske igre pokazao je da je trenutno najspremniji igrač.

Reprezentaciju na takmičenjima treba da predstavljaju trenutno najbolji i najspremniji igrači, što u slučaju reprezentacije Srbije nije bio slučaj. Iz Japana su vraćeni četvrti najboljerangirani igrač sveta Kojić i četrnaesti na svetu Marko Savić, a u timu je ostao Majstorović koji je trenutno na poziciji broj 20 u svetu.

Tim novosadskog Limana je najbolji tim sveta, koji čine upravo naša tri najboljerangirana košarkaša prema FIBA listi, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić i Stefan Kojić. Svrha postojanja renkinga i jeste u tome da se vidi ko je trenutno najbolji. Po logici, ovoj ekipi trebao se pridružiti srpski „Harlemovac“, čovek koji je pomerio granice u basketu 3×3 Dušan Domović Bulut, najbolji igrač ove igre u istoriji FIBA 3×3, ali tako nije mislio selektor reprezentacije Goran Vojkić. Naši mediji već su nas postavili na vrh pobedničkog postolja – zagarantovano zlato. Nažalost, moramo za zlato da se strpimo tri godine.

Medalja je medalja, i bravo za osvajanje bronze. Ostaje žal za zlatom koje smo svi priželjkivali, kako basketaši, tako i cela nacija. Dušan Domović Bulut verovatno će okončati reprezentativnu karijeru i njegov žal za olimpijskim zlatom je najveći.

Možda će u budućnosti upravo Domović Bulut postati selektor naše reprezentacije. Ko ga poznaje zna da kod njega ne prolaze šeme po „babine“ linije i da će sa najboljim igračima Bog da doći do zlata na olimpijadi.

Do tada će prljavštine, ukoliko ih je bilo isplivati na površinu, a najbolji igrači znati zašto se bore da budu najbolji, šta im je motivacija i šta uopšte za stručni štab znači FIBA renking igrača.

Autor: Redakcija MZR

Foto: OKS/instagram

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име