Srpski klupski fudbal nalazi se pod lupom Evropske kuće fudbala, zbog sve brojnijih sumnji u nečasne radnje koje se dešavaju u samoj završnici našeg fudbalskog prvenstva, i to ne samo u Superligi, nego i u Prvoj ligi Srbije.

Nedavno su, upravo posle signala iz UEFA, od strane disciplinskih organa FSS kažnjeni prvoligaši Borac 1926 i Jagodina, ali izgleda da ni to nije bila dovoljna opomena svima ostalima, jer se iz kola u kolo dešavaju veoma čudne stvari.

Zbog toga, ako se ništa ne promeni nabolje u poslednja tri kola, UEFA bi mogla da se direktno uključi u rešavanje problema koje bi FSS trebalo da reši.

S tim u vezi, „Novosti“ danas prenose svoja nezvanična saznanja da bi UEFA od početka sledeće sezone mogla da u srpski fudbal, odnosno u FSS uvede svojevrsnu “prinudnu upravu“, nešto slično onome što je svojevremeno već uradila u Grčkoj.

Šta to konkretno treba da znači?

Na primer, da najvažnije utakmice sude arbitri iz inostranstva, ali i da se na određena mesta u administraciji FSS postave ljudi iz UEFA, na primer generalni sekretar, direktor, ili neka od čelnih funkcija u Sudijskoj organizaciji.

Imamo i primer da je naš najbolji i najcenjeniji arbitar Milorad Mažić sada angažovan u Sudijskoj organizaciji na Kipru, pa zašto i FSS ne bi angažovao nekog čoveka od ugleda i znanja iz inostranstva da pokuša da dovede stvari u normalu, bar kada je suđenje u pitanju.

U svakom slučaju, mnogo posla je pred FSS, pre svega izbor novog rukovodstva, a ako ni ono ne uspe da iz korena popravi stvari, onda nam pomoć UEFA ostaje kao jedina nada.

Autor: sportske.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име