Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da revakcinisanim građanima treba polako omogućiti povratak normalnom životu i najavio od sledeće sedmice popuste za pozorišta i festivale do 30 odsto za tu kategoriju stanovništva.

Treba omogućiti građanima koji su se revakcinisali da polako počnu da se vraćaju normalnom životu. Pogrešna je dilema da se ljudi ovakvim merama dele, jer oni koji su se vakcinisali pokazali su se odgovornim prema sebi, porodici i društvu. Građani koji ne žele da se vakcinišu pristaju da žive pod drugačijim uslovioma dok traje pandemija, istakao je Vesić za RTS.

On je za jun najavio dva koncerta na Tašmajdanu za revakcinisane građane.

On je rekao da je vakcinacija u Beogradu dala rezultat. Podsetio je da se danas u Srbiji revakcinisao milioniti građanin i dodao da bi smo danas imali situaciju znatno goru da se nismo vakcinisali u ovolikoj meri.

U Beogradu se, prema njegovim rečima, do jučerašnjeg dana vakcinisalo  443.967 ljudi, dok je njih 290.000 revakcinisano.

Kada je reč o sprovođenju mera, Vesić je istakao da nikada nijedna odluka na Kriznom štabu nije doneta preglasavanjem. On se zahvalio medicinskom delu Kriznog štaba jer su imali razumevanja da u Srbiji i Beogradu budu blaže mere nego u većem delu Evrope.

Istakao je da se nada da će ubrzo doći do popuštanja mera, podsetivši da je Beograd u vreme pandemije samo od turizma izgubio blizu 266 miliona evra.

Autor: FoNet/RTS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име