Turisti koji su u subotu putovali iz Nemačke prema Hrvatskoj javljali su o velikim gužvama i zastoju u prometu koji počinje već u Nemačkoj, a nastavlja se u Austriji, Sloveniji pa sve do Hrvatske.

Branetu koji je krenuo iz Štutgarta u subotu je trebalo 8 sati dok je izašao iz Nemačke. Za naš portal je javio kako je s porodicom u automobilu i već satima se vozi na autoputu s čestim zastojima.

Putnici koji na svoj godišnji odmor putuju iz Nemačke prema Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori…., pišu o svojim iskustvima s autoceste i graničnih prelaza po društvenim mrežama  Jedna porodica je prešla samo 650 km a voze se više 14 od sati. U subotu su iz Nemačke putovali autoputem prema Salcburgu.

– Ovo u životu nisam doživela, ovo zaista nije normalno, doslovno stojimo na cesti…Još 224 km do odredišta, mislim da ćemo doći do ujutro. Još mi se dete razboli u putu i dobije temperaturu – piše jedna korisnica popularne Facebook grupe Žene u Nemačkoj.

Portal gpmaljevac.net   javlja kako se na nekim graničnim prelazima prema Hrvatskoj čeka i po šest sati.

“Niko nam ni ne nudi vodu“, kaže ljutiti čitalac portala 24ur koji putuje s decom i kućnim ljubimcem. U međuvremenu je sistem hrvatske granične policije za proveru sertifikata “pao”, pa se vreme čekanja produžava. Prema podacima Prometno-informacijskog centra, na podravskoj autocesti između čvora Podlehnik i graničnog prijelaza Gruškovje s Hrvatskom postoji prometna gužva duga šest i pol kilometara”, javlja gpmaljevac.net  . 

Hina prenosi izveštaj Hrvatskog autokluba (HAK) prema kojem je pojačan je promet na cestama u smeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim graničnim prelazima. Hrvatski autoklub (HAK) u nedelju ujutro savetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila.

Na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče zbog većih gužvi kolone vozila se kreće u povremenim zastojima između čvorova Lučko i Karlovac u smeru Dubrovnika. Gužve su povećane između čvorova Lučko i Zadar II u smeru Dubrovnika, a pre naplatne rampe Karamatići kolona vozila duga je oko 500 metara.

Na autoputu A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih stanica Trakošćan u smeru Slovenije kolona je duga oko tri kilometra.

Autor: Redakcija MZR/gpmaljevac.net

Foto: instagram/lucko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име