Home Kultura Valcer Filharmonije za Ivana Tasovca

Valcer Filharmonije za Ivana Tasovca

0
Valcer Filharmonije za Ivana Tasovca

Beogradska filharmonija održala je večeras koncert kao oproštaj od svog preminulog direktora Ivana Tasovca. Pod dirigentskom palicom Gabrijela Felca izvedene su kompozicije Dmitrija Šostakoviča, a prva numera – Šostakovičev Valcer posebno je odsviran za Tasovca.

Kolege su ispred bine iznele transparent „BGF voli Tasu“.

„Umesto minuta ćutanja, našem Tasi posvećujemo ono za šta je živeo, a to je muzika – Valcer 2, Dmitrij Šostakovič“, poručio je Felc.

Koncertu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić sa partnerkom.

Beogradska filharmonija ranije je saopštila da će, umesto komemoracije, održati koncert kako bi se muzikom oprostila „od velikog protivnika forme i ordinardnih protokola“.

„Legendarnom vizionaru, prijatelju svih muzičara i filharmonijske publike, orkestar ne posvećuje samo koncert u petak već i svaki naredni koji bude odsvirao kako na Kolarcu tako i u budućoj dvorani Beogradske filharmonija za koju je Tasovac živeo“, navela je u ranijem saopštenju ta institucija.

Ivan Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od marta 2001. do septembra 2013. godine. Na poziciji ministra kulture i informisanja Srbije nalazio se od septembra 2013. do avgusta 2016. godine.

Vlada Srbije ponovo je imenovala Tasovca za direktora Beogradske filharmonije, 24. januara 2017. godine.

Tasovac je preminuo iznenada pre dva dana u Beogradu.

Autor: FoNet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here