Ulcinjska policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocem koji je u subotu na Velikoj plaži skuterom ili nekim drugim plovnim vozilom, usmrtio austrijskog državljanina Fatmira Hazirija (57) a potom pobegao sa lica mesta.

Istražitelji su, prema saznanjima “Vijesti”, do sada privremeno oduzeli bar pet skutera, koji će biti predmet veštačenja. Od nekih vlasnika tih plovila, izuzeti su i telefoni čiji će se sadržaj takođe veštačiti, saopštio je izvor “Vijesti”.

Prema istim saznanjima, inspektori Odeljenja bezbednosti Ulcinj podneli su osnovnom tužiocu kriviču prijavu protiv N. N. lica zbog krivičnog dela – teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nepoznati počinilac sumnjiči se da se nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je plovnim objektom prišao blizu bova, gde se nalazio Haziri.

Obdukacija je pokazala da je smrt nastupila nasilno od zadobijenih povreda opasnih po život – prelom vrata i rebra.

Telo pronašao muškarac na drugom skuteru

Nesreća se dogodila oko 17.00 časova na kupalištu “Tropikana”.

Pola sata ranije, Hazirija je kako odlazi u vodu poslednji put videla njegova supruga sa kojom je bio na plaži.

Njegovo telo na obalu su oko 17.10 h izvukli prisutni kupači i Ulcinjanin N. R., koji je u to vreme tuda prolazio skuterom sa maloletnim sinom.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali su doktori nakon bezuspešne reanimacije, mogli samo da konstatuju smrt.

Nekoliko osoba na saslušanju i poligrafu

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su do sada priveli na saslušanje nekoliko osoba, ali su ih u nedostatku dokaza brzo pustili budući da su prošli i poligrafsko ispitivanje.

Slična nesreća dogodila se i pre 5 godina

Nesreća podseća na tragediju koja se dogodila 2018, kada su smrtno stradali slovenački državljani Zejnepe Izahiri (35) i njen desetogodišnji sin Y. I. a teže telesne povrede zadobili Izahirina kćerka J. I. (16) i njen suprug Petrit Izahiri (39).

Pre dve godine, Pljevljak Srđan Danilović zbog toga je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pomorskog udesa takođe na Velikoj plaži u Ulcinju.

Daniloviću se teretio da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnici, on je 24. jula 2018, u 13.45 časova na oko 500 metara od obale, upravljajući skuterom marke “sea doo” koji je vukao takozvanu “bananu” sa Slovencima, u jednom momentu izgubio kontrolu nad plovilom, što je dovelo do sudara sa brodićem “Suka 2”, vlasnika Ulcinjanina A. S. koji je prevozio turiste od Male do Velike plaže.

U optužnici se navodilo i da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi sprečila sudar.

Za tri nedelje na Velikoj plaži poginulo pet osoba

Od kraja jula, za samo tri sedmice, na Velikoj plaži živote je izgubilo pet osoba.

Poslednja žrtva nepredvidivih strujanja i talasa je Rožajac S. N. (22). koji se utopio u sredu 18. avgusta na Velikoj plaži.

Autor: vijesti.me

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име