Prema najavama zvaničnika, danas će biti držana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirisa na kojoj bi trebalo da se raspravlja o otvaranju kafića i restorana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je pre dva dana juče za Nova.rs da bi Krizni štab mogao ponovo da zaseda u ponedeljak i da će on predložiti otvaranje svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

“Očekujem u ponedeljak Krizni štab. Predložiću da ugostitelji rade do 22 sata, jer je bolje da rade duže. Bolje da ljudi budu u ugostiteljskim objektima gde postoje mere i gde ih kontrolišu inspekcija i komunalna policija, nego da se okupljaju na kućnim žurkama”, objasnio je Vesić.

On je naveo da bi svi, uključujući i uslužne delatnosti, trebalo da rade.

“Srećan sam što u Beogradu sem ugostitelja i tržnih centara svi rade, jer je jedini put da izađemo iz krize masovna vakcinacija i striktno poštovanje mera” dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je ukoliko se obezbede uslovi može da dođe do otvaranja letnjih bašti pojedinih ugostiteljskih objekata.

“Svi razumemo da ovo predugo traje, da je ljudima potrebno da izađu prošetaju parkom, to je u redu i to je potrebno. To ne kritikujem. Ja sam čak i za to da ukoliko postoje uslovi da se otvore i letnje bašte. Ali ovde se ne radi o tome, ako je objekat zatvoren i unutra se prave žurke, to podleže krivičnom zakonu” naveo je Tiodorović gostujući na TV Nova S.

Komentarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će tražiti ugostitelji rade do 22 sata, Tiodorović je rekao da donekle može da razume taj stav kada su u pitanju otvorene bašte, ali da moramo da vodimo računa o epidemiološkoj situaciji koja nije sjajna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име