Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je savladao mladog Holgera Runea iz Danske sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:1.

Đoković će se u drugom kolu sastati sa Talonom Grikspurom iz Holandije, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5. Grikspur ima 25 godina, u karijeri je osvojio pet čelendžera, a to mu je prva pobeda u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

Započeo je Novak meč agresivno, dok je 18-godišnji rival bio očekivano stegnut. Kao što je često radio tokom karijere u takvim situacijama, Novak momentalno pravi brejk i lako rešava prvi set u svoju korist za samo 26 minuta.

Kako je vreme proticalo, Rune se oslobađao, bodrio sebe, igrao agresivnije i pogađao. To je za posledicu imalo rolerkoster od drugog seta. Poveo je Rune 3:0, da bi Đoković preokrenuo i vodio 4:3, uz brejk.

Međutim, procenat prvog servisa u drugom setu Novaku je bio 49 posto, a u tom osmom gemu odservirao je dve duple, uključujući i onu na brejk lopti.

Mučio se Đoković i sa tajmingom, posebno na bekhendu, a do kraja seta nije bilo brejk lopti, i ušlo se u taj brejk.

U prvom poenu je Novak loše riternirao i Rune je napravio viner, da bi potom Đoković odservirao još jednu duplu grešku.

Poveo je Danac sa 4-0, ali je posle dva nešto duža poena na promeni strana bilo 4-2. Odigrao je potom Novak odličan poen i uhvatio rivala na pogrešnoj nozi, ali Rune uzvraća drop šotom već u drugom udarcu za 5-3. Usledio je servis-viner i tri vezane set lopte za Danca.

Dobio je Đoković servis-vinerima naredna dva poena, imao je i drugi servis Novak na trećoj set lopti, ali šalje dugu loptu – 7-5 Rune, 1-1 u setovima.

Najviše zahvaljujući odličnom riternu, Đoković pravi brejk u trećem gemu, a u pauzi pri Novakovom vođstvu 4:1 desila se ključna stvar za nastavak meča – 18-godišnjeg Danca počeli su da muče grčevi.

Nije prvi put da mu se to dešava, a do kraja je meč bio samo formalnost – Novak je ubrzao između poena, Danac je išao na sve ili ništa, ali nije mogao da se kreće kako treba, te je Đoković lako završio posao.

Autor: Saša Ozmo

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.