Kompanija BlockFi je svojim korisnicima umesto dolara poslala novac u Bitcoin valuti, što je rezultovalo da jedan korisnik dobije preko 28 miliona dolara. Nažalost, BlockFi traži svoj novac nazad.

Greška koja se desila pri plaćanju bonusa svojim korisnicima potvrđena je kod oko 100 korisnika, a ona narodna „dabogda imao pa nemao“ je najteže pogodila korisnika kome je umesto 700 dolara na račun legao 701,4 Bitcoin, ili oko 28 miliona dolara, po današnjem kursu.

Predstavnici BlockFi platforme su izjavili da ova greška neće uticati na poslovanje, jer je ovaj novac deo rezervi za slučaj gubitaka, te da drugi korisnici ne treba da se brinu oko funkcionisanja svojih naloga, jer ovo neće uticati na njih. Problem je kasnije rešen i uvedene su inkrementalne mere koje sprečavaju da se sličan problem ponovo dogodi, a ekipa radi na ispravljanju grešaka na transakcijama.

Na žalost, korisnicima će biti promenjeno stanje na računu kada se utvrdi gde je sve došlo do greške, pa oni koji su se ponadali da su postali milioneri preko noći će morati da izbrišu sve ono što su planirali da kupe sa svoje dojučerašnje liste želja.

POREZ NA TRANSAKCIJE VEĆE OD 10.0000$

Napomenućemo još i da je Bajdenova administracija najavila da će sve transakcije kriptovaluta vrednije od 10.000 dolara morati da budu prijavljene američkoj Poreskoj službi, kako bi vlada mogla bolje da prati kretanje novca unutar svoje zemlje, fizičkog i digitalnog. Administracija Džozefa Bajdena je takođe obavestila banke da sarađuju, kako bi se povlačenje novca od kriptovaluta oporezovalo po važećim zakonima.

Izvor: smartlife

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име