S. V. (63) službenica Ministarstva pravde uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su državnu službenicu Ministarstva pravde S. V. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ona je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, kao i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do trenutka hapšenja, osuđenim licima koja su na izdržavanju kazne kućnog zatvora omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu. S. V. je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone.

Takođe, osumnjičena nije sačinjavala izveštaje o sprovođenju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezna. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Autor: Milica Čule

Izvor: Nova S

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име