Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. M. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje isprava, navodi se u saopštenju MUP-a.

On se tereti da je, od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi APR-a, napravio i registrovao domen www.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova, stoji u saopštenju.

Takođe, kako se sumnja, N. M. je registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio mejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih PCR testova u PDF formatu poručiocima ovakvih dokumenata.

Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon marke „I-phone 12mini“, jedan eksterni HDD, USB i novac u iznosu od 900 evra.

Navedeni domeni su na osnovu Zahteva Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ugašeni. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrapšnjih poslova.

U akciji su učestvovali i pripadnci SBPOK, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog dužilaštva u Beogradu.

Autor: N1

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.