Mladen P. (23) i njegova supruga Ljubica P. (25) iz Loznice uhapšeni su juče zbog sumnje da su od vozača A. P. (39) iz Beograda pokušali da iznude 300 evra. Oni su oštećenog preko lažnog Fejsbuk profila, koji je bio na ime Nevena Radić, namamili da pošalje golišave fotografije, a zatim su ga ucenili da će te slike, ukoliko ne uplati novac, poslati njegovoj supruzi.

Kako se saznaje naš portal od izvora iz istrage, Mladen i njegova supruga Ljubica dogovorili su se da ucene A. P. i od njega uzmu novac, a istraga tek treba da utvrdi zašto su hteli da ucene baš njega.

– Sredinom marta su napravlili lažni profil na Fejsbuku na ime Nevena Radić. Krajem marta sa ovog profila prosledili su zahtev za prijateljstvo Beograđaninu i čekali su da ga on prihvati. Čim je to uradio, osumnjičeni su počeli da mu šalju lascivne poruke i navodno Nevenine golišave fotografije – priča izvor iz istrage.

Kako dodaje, oštećeni se upustio u prepisku, ne sluteći da se iza tog profila kriju ucenjivači. Sve vreme prepiska je imala seksualni kontekst. U jednom trenutku osumnjičeni su od A. P. zatražili da fotografiše polni organ, telo i lice, a zauzvrat su mu prosledili još jednu fotografiju nagog ženskog tela.

Muškarac je uradio to što je devojka od njega tražila ni nesluteći šta sledi.

– Ubrzo nakon što je poslao fotografije dobio je poruku u kojoj mu je traženo da na žiro račun banke uplati 200 evra. Ucenjihvači su mu i u SMS poruci poručili da se ne igra i da odmah uplati novac kako njegova supruga, ali i svi prijatelji ne bi dobili njegove kompromitujuće fotografije.

Beograđanin je ucenjivačima rekao da mu treba malo vremena da skupi novac, a oni su mu rekli da može, ali da onda mora da plati 300 evra.

Muškarac je nakon toga otišao pravo u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo.

Inspektori su rekli da je najbolje da novac uplati jer će tako najbrže naći prevarante.

– Ubrzo je proverom žiro računa na koji je oštećeni uplatio novac utvrđeno da on pripada Ljubici P. Pregledom snimaka sigurnosnih kamera otkriveno je da je novac sa bankomata u Loznici podigao Mladen P. Supružnici su uhapšeni, a pregledom njihovih telefona pronađeni su dokazi da su oni ucenjivali A. P. – kažu u policiji.

Mladenu i Ljubici je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje.

Izvor: informer

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име