Svečanim polaganjem venaca u Spomen-kompleksu na Donjošorskom groblju, danas je u Šapcu obeležena 76-godišnjica pobede nad fašizmom. U ime Grada, počast palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu odali su gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i predsednik gradskog parlamenta Nemanjan Pajić.

– Ovo mesto zauvek će ostati sećanje na sve pale rodoljube u najvećem sukobu u istoriji čovečanstva, ali i sećanje na jedan od najtežih perioda u istoriji našeg grada. Nikada ne smemo zaboraviti heroje koji su svoje živote položili za mir i slobodu svog naroda. Naša dužnost je da buduće generacije učimo o važnosti i porukama koje nosi današnji dan – naglasio je gradonačelnik Pajić.

Samo znanje o ovim događajima, prema njegovim rečima, pruža nadu da ćemo generacijama koje danas žive i koje će doći posle nas, ostaviti svet boljim nego što je bio u prošlosti. Gradonačelnik je, takođe, istakao da će grad Šabac nastaviti da neguje sećanje na ovaj značajan datum, čineći ga uvek aktuelnim u svesti naših sugrađana.

Dan pobede obeležava se u znak sećanja na 9. maj 1945. kada je Nemačka potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Pored čelnika Grada, vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, Mačvanskog upravnog okruga i boračkih udruženja.

Свечаним полагањем венаца на Спомен – комплексу на Доњошорском гробљу, обележили смо 76 година победе над фашизмом и…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Sunday, May 9, 2021

Izvor: sabackilist.rs

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.