U Nemačkoj je u ponedeljak u svim saveznim pokrajinama na snagu stupilo tzv. „3G“ pravilo po kojem u javne prostore mogu ući samo oni koji dokažu da su vakcinisani, preboleli koronavirus ili imaju negativni test.

Pravilo „3G“ važi u svim javnim ustanovama, bioskopima, pozorištima, bazenima, restoranima i uslužnim delatnostima gde nije moguće održavati razmak poput frizera ili pedikira.

U hotelima će oni koji nisu vakcinisani ili preboleli kovid-19 svaka tri dana morati da rade i imaju negativni test.

Gradovi i opštine mogu ova pravila izuzeti ako sedmodnevna incidencija u jednom okrugu na prelazi vrednost od 35. Obaveza nošenja maske i održavanja razmaka u maloprodaji i javnom prevozu ostaje na snazi za sve bez obzira da li se radi o vakcinisanima, onima koji su preboleli koronavirus ili negativno testiranima.

Pritisak na nevakcinisane će se povećati od 11. oktobra od kada država više neće preuzimati troškove antigenog testiranja koji su sada besplatni. Na sastanku savezne i pokrajinskih vlada početkom avgusta zaključeno je da sada, kada svako ko se može vakcinisati ima pristup vakcini, finansiranje testiranja više nije opravdano.

Nemački ministar zdravlja Jens Span najavio je kako odlučujuća za dalje mere protiv koronavirusa više neće biti incidencija nego broj hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od kovida.

Autor: Hina

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.