Kroz kovid ambulantu Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ dnevno, u proseku, prođe oko 100 pacijenata, dok ih je, pre samo dva meseca bilo 300, pa i više.

Ovdašnji lekari, borci protiv korone, poput neumorne dr Ane Ilić, pregledali su u smeni i zbrinjavali i po 100 pacijenata, ostajući i nekoliko sati duže, po isteku posla.

I broj zaraženih je, prošle sedmice, počeo da pada na jednocifren broj, ali se, u međuvremenu, popeo na dvadesetak. Pravilo je, jednostavno, kako kaže dr Branka Krasavac, direktorka DZ u Loznici  da „nema pravila“.

– Sve smo organizovali valjano i blagovremeno, tako da smo, do sada, prvom dozoom kineske vakcine  vakcinisali 7384 stanovnika ovog dela Srbije, a drugom 4.953 – priča dr Krasavac. – Rusku vakcinu dobilo je 500 a Fajzerovu 408 naših sugrađana. Naše ekipe dale su, do sada, više od 12,5 hiljada doza vakcine u gradu i u ambulantana u selima i obližnjim varošima.              

Odbornik u Skupštini grada, Zane Šaulić, koji je, pored ostalog i predstavnik manjina, ali i deo je vladajuće većine koju predvodi SNS, kaže da se i sam prijavio za vakcinu.

Pozvao je sugrađane da se prijave za vakcine, ističući da njegovo iskustvo govori da se skoro ništa ne čeka, da je „pelcovanje“ bezbolno, korisno za zdravlje i uliva mnogo veću sigurnost u borbi protiv korona virusa.

Autor: V. Mitrić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име