U Kragujevcu u poslednja 24 časa novozaražena je 201 osoba od koronavirusa, svaki četvrti testirani građanin na virus je pozitivan, svako drugo testirano dete je zaraženo, a u gradu koji je glavno žarište epidemije u Srbiji u subotu, 4. septembra, će na hipodromu biti održan koncert Zdravka Čolića, koji je već u tri navrata odlagan zbog pandemije.

Lokalna samouprava se ne oglašava niti uvodi dodatne epidemijske mere kakve su bile na snazi 11 meseci neprekidno, u okviru vanredne situacije.

Pre 15 dana na hipodromu je održan koncert Dragane Mirković (20. avgust), a pre šest dana (29. avgust), takođe na hipodromu, pevao je Aca Lukas.

Epidemiološka situacija je znatno pogoršana i u šumadijskim opštinama Aranđelovac, Topola i varošici Knić. Aranđelovac u danu ima 29 zaraženih, Topola 15 a Knić 13 pozitivnih.

U Batočini je četvoro novoinficiranih građana koronom, Lapovu troje i Rači jedna osoba je obolela, saopštio je IZJZ.

PCR metodom i antigenskim testovima analizirani su brisevi 799 osoba u domovima zdravlja šumadijskih opština, a među testiranima je 33,29 odsto pozitivno na koronavirus.

Prema podacima IZJZ u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac je hospitalizovano 110 pacijenata na lečenju od korone, među kojima je na respiratorima četvoro pacijenata.

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je 1.961 osoba, najviše u Kragujevcu ( 1.452) i Aranđelovcu (205).

Bez obzira na povećan broj zaraženih, organizatori će sutra konačno odraditi koncert najveće muzičke zvezde na Balkanu. Sigurni smo da će hit večeri biti pesma „Glavo luda“….

Zdravko Čolić je tokom pandemije izgubio tri člana stalne postave benda, Aleksandra Banjca klavijaturistu (45), Dragoljuba Đuričića (68) i tonca Iliju Perića (56).

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име