DIGITAL umetnik Drajs Deporter pokrenuo je instalaciju The Flemish Scrollers koja prati ponašanje flamanskih političara na sednicama u Belgiji. Njegov softver koristi prepoznavanje lica za automatsko prepoznavanje političara kojima je telefon odvlači pažnju dok zaseda parlament, a rezultati su već poznati.

Projekat je pokrenut u ponedeljak, a Deporterov sistem nadgleda emitovanja vladinih sastanaka na Jutub-u kako bi procenio koliko dugo svaki poslanik gleda u telefon na tekućem sastanku. Ako sistem otkrije osobu koja nije fokusirana na sednicu, javno će je identifikovati objavljivanjem klipa – na Instagramu i Tviteru.

Optuženi predstavnik biće imenovan i osramoćen na društvenim mrežama. Bot takođe ljubazno pita političara: „Molim vas, budite fokusirani!“

Zvanična veb lokacija projekta navodi da će softver, ukoliko nijedna sednica nije u toku početi da analizira ponašanje političara iz arhiviranih direktnih prenosa. To bi moglo značiti da će softver javno sramotiti i političare koji su učestvovali u prošlim sednicama.

Za manje od 24 sata od pokretanja flamanskih lista, program je već identifikovao četvoricu političara zaokupljenih telefonima i pokrenuo diskusiju na društvenim mrežama.

Izvor: index.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име