Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, zajedno sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem i gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem, prisustvovao je konferenciji “Zdrava hrana u školama – iskustva u Srbiji i nordijskim zemljama” koja je održana u Obrazovnom centru u Tršiću. Konferenciju su otvorili dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i ambasadori nordijskih zemalja u Beogradu.

Gradonačelnik Pajić istakao je da će Grad Šabac podržati ovakve projekte i sprovoditi ih u školama. 

“Cilj ovog projekta, koji sprovode ambasade nordijskih zemalja u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, jeste kako na osnovu primera dobre prakse ishrane u nordijskim zemljama to primenimo i na škole u našoj zemlji. Projekat teži podizanju svesti kod roditelja, učenika, nastavnika i donosilaca odluka o važnosti zdrave ishrane i održivog razvoja. Takođe, ima za cilj da podstakne decu u pripremi zdravih školskih obroka. Znamo da zdrava ishrana i zdrave navike započinju od malih nogu – rekao je gradonačelnik Pajić.

On je istakao da usvajanje svesti o značaju zdrave ishrane i aktivnog života omogućava učenicima da razvijaju svoje fizičke i mentalne sposobnosti, te da će Grad Šabac aktivno učestvovati i podržati ovakve projekte i sprovoditi ih u školama.

Izvor: sabac.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име